Малък Сечко си отива с облаци и сняг

Баба Марта идва облачна, с температури 0°- 5°
27 фев 2022 21:20, Елка Василева
2
Малък Сечко си отива с облаци и сняг
Снимка: архив, БГНЕС

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна. През нощта валежите ще продължат, почти навсякъде ще са от сняг, предимно от дъжд ще са по Черноморието; на места в източната половина от страната количествата ще са значителни и ще продължи да се образува снежна покривка. Ще духа умерен, в източните райони до силен север-североизточен вятър.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София  - около минус 2°, сочи прогнозата на НИМХ.

Утре ще бъде облачно. В източната половина от страната и в планините валежите ще продължат и там на много места все още ще са значителни. В Западна България постепенно ще отслабват, в повечето места и временно ще спрат. Ще духа умерен, в Източна България силен север-североизточен вятър; там остават условията за  виелици и навявания. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - 1°.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Вечерта ще започнат валежи от дъжд, които през нощта срещу понеделник по северното крайбрежие ще преминават и в сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с обилни снеговалежи. Ще духа силен североизточен вятър и ще има условия за виелици и навявания; след обяд в масивите от Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

В началото на март времето ще се задържи предимно облачно. Ще продължи да духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток. На места, главно в Северна и Източна България, ще има слаби валежи от сняг. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 0° и 5°.

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. На отделни места в северните и планинските райони ще превалява слаб сняг. Съществена промяна на температурите не се очаква.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Коце Копейкин, това ти ли си?
1
1
 
0
 
! Отговори
Човек с чувства преди 2 години
Драги хора, ако желаете България да стани супер мега държава, тогава ме издигнете да бъда владетел на България!Не се заблуждавайте от моите диагнози!Съгласни ли сте?